Снимка: БГНЕС
fallback

Коронавирусният щам омикрон стана доминиращ в Белгия и се очаква до края на годината той да обхване над 90% от новите инфекции в страната. Това съобщи телевизионният канал VTM, позовавайки се на вирусолози от университетите в Льовен и Хаселт.

Oще по темата

Според тях на 25 декември щамът омикрон е имал толкова нови инфекции, колкото делта щамът, който доминира в Белгия през есента. Броят на заразените с новия щам в страната нарасна бързо през последните две седмици.

Вирусолозите отбелязват, че през следващата седмица щамът Омикрон ще представлява около 90% от новите инфекции, предава БГНЕС.

Според официалната статистика на белгийското правителство през последната седмица средният брой на заразените е бил 7011 на ден, което е с 36% по-малко от седмица по-рано. Официалната статистика не съдържа информация за броя на заразените с различни щамове на коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Херо Мусака

преди 2 години

Ам чи нъл бяха ваксинирани !?????

34

Анонимен

преди 2 години

До БayПомислих е се сетих. Ти си ходил да те боцнат на гей-парада и това те е излекувало от хремата ама ти е дало спин. Демек същия ефект като ваксата на файзър.

33

България

преди 2 години

Уникална има национален център по зарази дето не може за секвенира и да изследва варианти на вируса и затова все още не са регистрирали Омикрон

fallback