Снимка: БГНЕС
fallback

Израел е сред страните, в които отново се наблюдава нарастване на положителните случаи с коронавирус. Очаква се и официално одобрение от властите за прилагане на четвърта допълваща доза ваксиназа хората над 60 години заради новия вариант Омикрон.

Проф. Надав Давидович, член на израелския Национален съвет срещу Covid пандемията, предупреди пред Би Би Си, че може да се стигне до "цунами" от нови заразени в страната. Той подчерта, че, както и при останалите три дози, ваксинацията остава доброволна.

"Освен от ваксинацията се нуждаем и от всеобхватен подход с използване на защитни маски и изискване за "зелен пропуск", който трябва да бъде прилаган по съответстващ начин. Той не трябва да води до принуда за ваксиниране, а да допринася за създаване на безопасна епидемиологична зона. За да посрещнем подготвени това "цунами", трябва да укрепим обществената здравна система", каза той, цитиран от БНР.

Проф. Давидович отбеляза, че проведените лабораторни изследвания в Израел показват отслабване на ваксинната защита около четири месеца след поставянето на трета доза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Ха!!!!!

преди 2 години

".."зелен пропуск", който трябва да бъде прилаган по съответстващ начин.Той не трябва да води до принуда за ваксиниране, а да допринася за създаване на безопасна епидемиологична зона." ---- Ами да разрешат и тогава кафенета, магазинчета и ресторанти само за неваксирани с четвърти бустер и да видим какво ще стане. Собствениците на тези заведения сами да си решават. Така и четвърто-бустерните ще имат безопасни епидемиологични зони. А Израел най-накрая да си съдаде колективен имунитет както Швеция

115

доц. Мангъров

преди 2 години

Голям смях в цирка Израел. Набодени ТРИ пъти, чакащи четвърта игла, и хоп... цунами от Кромид. Тази измислена държавица е придворен шут на Бил Гeя, Фаучи, СЗО и т.н.

114

George

преди 2 години

До Анонимен 135 , единствено наркозависими говорят непрестанно за дози, игли и бодежи. Бутеропитеците докога смятате, че ще издържите? Ще ви шият всяка година по няколко пъти? Тия глави ги носите само за равновесие.

fallback