Снимка: БГНЕС
Повече от 900 000 бустерни дози на ваксина са поставени във Великобритания в събота, което е рекорд за един ден, съобщи БНР.
 
Броят на заразяванията обаче продължава да е висок. Регистрирани са нови 12 133 случая на Омикрон.
 
904 598 души са получили бустер ваксина в събота, 44 599 втора доза и 37 492 първа доза. За последното денонощие обаче има 82 886 заразени и 45 смъртни случаи.
 
Министърът на здравеопазването Саджид Джавид заяви, че вариантът Омикрон се разпространява много бързо и не изключи възможността от локдаун за две седмици след Коледа.
Още по темата
 
Междувременно отново се заформя скандал заради нарушение на правата на Даунинг стрийт. 
 
Вестник „Гардиън“ публикува нова снимка, този път на Борис Джонсън, съпругата му и още няколко души персонал около маса с вино и сирене в градината на резиденцията на премиера. 
 
Снимката е от май 2020 година, когато бяха в сила строги социални ограничения.
 
Вестникът пише, че общо 19 души са били в градината. По това време от хората се изискваше да бъдат на два метра разстояние дори навън и да стоят по домовете си. Училищата още бяха затворени, както и пъбовете и ресторантите.
 
От Даунинг стрийт обаче заявиха, че това е била работна среща на персонала.
 
"Даунинг стрийт е домът на премиера и негово работно място. На същото място живее и съпругата му, която има законно право да ползва градината", коментира говорител на правителството.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase