Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Здравното министерство подготвя нова информационна кампания за ваксинацията срещу COVID-19. Това съобщи за БНР проф. Илко Гетов - българският представител в Европейската агенция по лекарства, след експертната среща в здравното ведомство.

Oще по темата

Според него основната роля трябва да бъде възложена на лекарите и фармацевтите.

„Те се срещат ежедневно с хората и те трябва, първо, да имат готовността да им отговорят на всички въпроси, и, на второ място да знаят предимствата и недостатъците на всяка една от ваксините,“ каза Гетов.

Според него досега не се е провеждала ефективна кампания за ваксините.

„Ами ние не стигнахме до хората и до рисковите групи, ние говорихме само общи неща и излизаха експерти да говорят, а хората се интересуват от личното си състояние, когато има наследствено заболяване или автоимунно заболяване. Това досега не се говореше. Фокусът ще бъде обърнат към притесненията на хората, базирани на научните данни,“ посочи проф. Гетов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Фиаско

преди 2 години

По-голяма кампания от случващото се в западна Европа не ни е нужна. Провалът на експерименталните биопродукти е огромен. Едни милиарди хвърлени на вятъра, погубени хиляди животи от странични ефекти.

61

Анонимен

преди 2 години

Каква кампания ще организирате бе пудели ? Изборът е направен вече - Не на отровната течност!!!!! Ще плашите и ще изнудвате зависими хора да се бодат ... това не е кампания, това е партийна агитация и пропаганда стил .... Ай сиктир бе .... Агитирайте Педигритата от ЕУРОП...

60

Анонимен

преди 2 години

Значи Асенка няма да ни пази здравето и да ни лекува с парите от нашите данъци и осигуровки, а ще ги раздаде до шушка на готини усмихнати синергици за снимки, листовки и медийно облъчване.

fallback