Снимка: Pixabay
fallback
"Грип има, очаквахме го и той тепърва ще навлиза. Хубавото е, че този щам е включен в грипната ваксина. Не е късно за ваксината и тя е силно препоръчителна не само за лицата над 65 г." Това обясни в ефира на bTV проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.
 
"Когато два дни имаме температура, това е силно съмнително, особено когато сме в условия на пандемията", каза още тя.
 
Проф. Христова изтъкна, че няма доказан случай на "Омикрон" у нас.
Oще по темата
"Изследваме много проби. Разбира се не може да се изключи да има единични случаи, които да не се засекат. Второ, нямаме повишение в заболеваемостта, което е един от сигналите, когато се появи "Омикрон", обясни тя.
 
Експертът допълни, че последните данни показват, че "Омикрон" е 50% по-заразен от "Делта", но протича по-леко и има по-нисък риск от хоспитализация.
 
"Последният ни анализ отчита спад на новите COVID случаи. Ще отнеме поне месец случаие да паднат до няклко стотин на ден", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 години

Той грипа дето иде е по-гаден от "Омикрон", ноооооооо е по-важдо да се ваксате, я колко вакса сме напроизвели пък вие се дърпате

17

Коприва

преди 2 години

Услади им се да висят в студия, ей. Явно директивата сега е - шашкайте с квот има. Или по-точно - за каквото има инжекции. Благодарим за грижите, няма нужда. Нашите тела са си наша грижа.

16

Анонимен

преди 2 години

До 29. Ама много си духовит и оригинален, ще знаеш! Ти пък си купи правописен речник.

fallback