Снимка: БГНЕС
fallback
"Поне половината българи са антиваксъри, ако не и повече. Има много агресивни такива и политиците не искат да си навлекат допълнителен проблем. Не искат да поемат риска от по-сериозни сблъсъци". Това заяви пред Нова тв математикът проф. Михаил Константинов.
 
Според него световните здравни власти не са действали по най-добрия начин в началото на пандемията.
 
"Те ни обърнаха на маймуни. Властите, със своята бездарност, допринесоха за скептичността на хората по отношение на коронавируса. Идиотщина е, че маските нямат значение", посочи той. 
 
Политологът Кольо Колев е на мнение, че отхвърлянето на идеята за въвеждане на зелен сертификат в парламента се дължи на твърдата позиция на една политическа формация срещу документа.
Oще по темата
 
"Трябва или да ги принудиш, или да ги изолираш. Това ще противоречи на демократичната процедура. Има много хора против сертификата и ваксините и те имат своето представителство в парламента", коментира той.
 
Той смята, че това не дава добър сигнал към обществото.
 
"ПП "Възраждане" се "повозиха" на антиваксърските настроения и това им помогна да прескочат 4-процентната бариера", подчерта Колев.
 
Според него коалицията е изпълнена с противоречия. 
 
"Тя е формирана не толкова от желания, колкото от опасения - под камшика на общественото мнение", коментира още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

Киборг Киборкян

преди 2 години

Копейкин ще свърши като Далавери, Болен и Магарешки - на бунището на историята, но преди това ще бъде в ролята на руски слуга и патерица на тиквата и ДПС.

133

анонимен

преди 2 години

Всички насилници над волята на човека как да управлява собственото си тяло в затвора. Или на Марс щом искат. Да избират. Нека минат 5 години да видя аз какви са последствията при другите и ако преценя тогава, че има файда може и да се бодна.Ама да ставам част от наложен от чужди експеримент. Що не се гътна някой от тези, които дърпат конците?

132

Анонимен

преди 2 години

Около 60-70% от пълнолетните живеещи в България се ваксинираха, както и над два милиона български граждани живеещи в чужбина и ваксинирани в чужбина.

fallback