Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Финландските власти планират да направят ваксинацията срещу COVID-19 задължителна за работещите в сферата на здравеопазването и социалните грижи, съобщи правителството, цитирано от Ройтерс.

Новите законодателни мерки ще позволят също на работодателите в тези сектори да получават достъп да информация за ваксинационния статус на служителите си и за възможно преболедуване на COVID-19 в миналото.

Oще по темата

"Тези регулации ще направят възможно да се гарантират здравето и безопасността на работещите в сферата на здравеопазването и социалните грижи, а по този начин и достъпът до тези услуги", каза на пресконференция министърката по въпросите на семейството и социалните служби Криста Киуру.

Работниците, които не могат да бъдат ваксинирани по медицински причини, могат да бъдат изключени от изискването, ако си направят тест за коронавирус, се посочва в предложението на правителството, което трябва да бъде одобрено и от парламента.

Въпреки ръста на дневния брой на новите случаи с приближаването на Коледа Финландия остава сред най-слабо засегнатите страни от пандемията.

Северноевропейската държава с 5,5 милиона души население досега е регистрирала 197 476 заразени с COVID-19 и 1389 починали от заразата, като е ваксинирала напълно 81,8 процента от жителите си над 12-годишна възраст.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

malart

преди 2 години

1389 починали досега и се бодат. Умопонрачението явно е тотално в земите без слънце

22

Е

преди 2 години

Ще се лекуват с лишеи и храсти, като останат без доктори, ама кво пък, ваксинацията требе да върви. Пипалата на Урсулова Рептилка са дълги.

21

Анонимен

преди 2 години

А тук докторята кога ,за НС събрание разбрахме че имат имунитет и от ковид ,не им нежен зелен сертификат )

fallback