Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Шефът на РЗИ Враца поставил лично 1494 ваксини от 1 ноември насам. Д-р Орлин Димитров беше отличен с грамота от здравния министър д-р Стойчо Кацаров.

Наградата е за проявените от негова страна професионален ангажимент и лична отговорност за повишаване на ваксинационния обхват в област Враца.

От 1 ноември във Враца работят четири изнесени имунизационни пункта, в които медици от регионалната здравна инспекция поставят ваксини срещу COVID-19 на желаещите да се имунизират, съобщиха от МЗ.

Във ваксинационната дейност на кабинета в РЗИ се е включил и лично д-р Димитров.

Той отчете, че интересът към ваксинацията в област Враца се увеличава, което по думите му се дължи на провежданата от здравната инспекция масирана кампания.

„Навсякъде в областта убеждаваме хората да се ваксинират, обясняваме подробно какъв е смисълът от ваксинацията, това, че към момента няма специфично лечение на COVID-19 и единственият ни сигурен и безопасен инструмент да се предпазим на този етап са ваксините“, обясни д-р Димитров.

Той посочи, че около 27% от подлежащите на ваксинация в област Враца, т.е. над 12 г., вече са със завършен ваксинационен курс. За сравнение, към началото на месец юни делът им е бил 8%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Врачанка

преди 1 година

Много скандален човек! Мачка, обижда, подмолно се разправя с несъгласните с него. Груб,циничен. Разровете се за статии из нета и ще научите що за глупости и грубости пише и как се държи в безобидни ситуации. Това може да ви помогне да си дадете сметка как ли е изглежда в по- сериозни такива. За притокола- ваксинирана съм, не от него, не съм анти-ваксърка, но съм анти- орлинист.

40

Еди Койси

преди 2 години

Ако здравния министър , вместо да връчва "грамота" си направи труда да разпореди проверка на броя поставени ваксини от РЗИ Враца , може да се окаже , че почти всички ваксини са поставени "лично" от д-р Димитров.

39

Еди Койси

преди 2 години

Възможно ли е шефа на РЗИ Враца , възползвайки се от служебното си положение , да е оказал натиск върху служителите си или част от тях , да отчитат поставени от тях ваксини , като поставени лично от него ???Съмненията се подклаждат още повече и от факта , че поставянето на ваксини изобщо не влиза в задълженията на директора на РЗИ .

fallback