Снимка: БГНЕС
fallback

Темповете на възстановяване на световната икономика отново са поставени под въпрос заради нова вълна от заболявания, причинени от новия щам на коронавируса, заяви руският президент Владимир Путин на инвестиционния форум "Русия зове!"

Oще по темата
"Разбира се, епидемията от коронавирус е в центъра на вниманието на всички от почти две години насам и нищо не може да се направи по въпроса. Нейното въздействие върху инвестициите, бизнеса и връзките за сътрудничество е много голямо и засяга цялата световна икономика. Трябва да отбележа, че икономиката постепенно се възстановява, но темпото на това възстановяване, разбира се, отново беше поставено под въпрос.

И причината е добре известна на всички - това е поредната вълна от заболявания, причинени от новия щам на коронавируса", каза Путин, цитиран от БГНЕС.

"Светът навлиза в очевидна нова вълна на пандемията на фона на висок инфлационен ръст", каза още президентът на Русия.

Путин прогнозира, че до края на годината БВП на Русия може да достигне 4,2 % и настоя, че увеличаването на дела на инфраструктурните инвестиции в БВП на Русия е дългосрочен приоритет.

Равнището на безработица в Русия е спаднало до 4,3%, каза още руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 2 години

До 73 АнонименДа бе , да ! Точно Норвегия ще даваш за пример ! аа , сетих се защо ! Ти си от нежните мъже а там се женят и даже деца им дават за осиновяване като ги откнемат от други семейства по измислени причини. Хайде бързо заминавай за тая скапанажендарска държава, че новия ти мъж те чака там

51

Анонимен

преди 2 години

"Норвегия за пръв път изпревари Русия по снабдяването на Европа с природен газ. Русофобията на Норвегия стига до там, че натовската държава си позволява да бъде Номер едно в света по качество на живота на фона руското 52 място в тази световна класация, макар Русия да води Норвегия с много обиколки по абсолютни стойности с несметните си подземни богатства. "

50

Анонимен

преди 2 години

"Южна Корея, която е 170 пъти по-малка от Русия, очаква брутният й вътрешен продукт през следващата 2022 година да достигне 1, 9 трилиона долара. За Русия прогнозата е 1,8 трилиона $." Миниатюрната Белгия е изнесла през 2020 година лекарства и медикаменти за 31,1 милиарда долара. Русия е изнесла за същия период газ на стойност 25,7 милиарда долара. Само за лунната си програма Артемида Американската космическа агенция ( NASA ) заделя 93 милиарда долара. Това е около половината от целия държавен бюджет на Русия.

fallback