Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Испанската гимназия "Мигел де Сервантес" в София е едно от първите училища, което реши да върне част от големите ученици в присъствена форма на обучение. Преди да влязат в клас и учителите, и учениците, биват проверявани за наличието на сертификат за преболедуване, наличие на антитела или ваксинация.

Пуснали са анкета, в която ученици и родители са изразили съгласие за възстановяване на паралелка, тъй като в присъствена форма не се връщат всички класове.

Oще по темата
"Миналата седмица се появи възможността да направим това нещо. Посъветвахме се със самите ученици и родителите, ползваме се с тяхната подкрепа. Проверихме дали можем да организираме учебния процес по такъв начин. Резултатите от проучването ни показаха, че бихме могли да върнем и част от големите ученици присъствено", обясни зам.-директорът на гимназията Васил Лозанов в "България сутрин"..

Той обясни, че дори от класовете, които се връщат в присъствена форма, само част ще бъдат в училище, а другата половина ще продължат онлайн заедно с други съученици от други класове в специално организирани онлайн часове.

"За удобство на всички уеднаквихме програмата, така че по едно и също време да започват и да приключват часовете, да не става каша и за учителите, и за учениците. Има учители, които ще преподават присъствено и такива, които ще преподават онлайн. Голяма част от колегите имат смесени часове", добави Лозанов пред Bulgaria ON AIR.

Зам.-директорът обясни и защо няма да се връщат присъствено 11 и 12 клас.

"При тях има и едно допълнително усложнение - профилираната подготовка. В нея учат смесени групи от различни класове. Това е причината да не се координира подобен процес. Там се събра и по-малка подкрепа от родителите", каза той.

Лозанов подчерта, че искат да възстановят учебния процес с бавни, но сигурно крачки и да предложат възможно най-безопасния вариант за учителите и учениците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Загрижен

преди 2 години

Личи къде има мислещи родители! Върнете децата ни в училище, а разните "плоскоглавци" да си ги държат в къщи!В общите училища, разни лелки работещи като чистачки и баничарки, дават съвети за ваксинация, защото тяхното отроче е вдигнало успеха точно сега... БЕСЕН СЪМ!!!

9

Анонимен

преди 2 години

Е браво, цяла Европа под стрес от новия неизвестен още щам, ние по 25 деца вкарваме накуп в една стая за по 6-7 часа ежедневно. Хем си знаем здравната система, хем се правим на герои, никога не си вземаме поука!

8

Въпрос

преди 2 години

За какво им губята изобщо времето на децата? Учители антиваксъри да им преподават че земята е плоска и истината е във фейсбук? Да им организират по един кратък курс как се върти мистрията и да се спасяват на Запад.

fallback