Снимка: БГНЕС
fallback

Властите в Делхи призоваха Моди да спре полетите от държави с новооткрития щам на коронавирус

Главният министър на индийския национален столичен окръг Делхи, в който влиза и Ню Делхи, Арвинд Кеджривал отправи призив към премиера на Индия Нарендра Моди да спре незабавно полетите от държавите, в които е регистриран новият щам на коронавируса В.1.1.529, получил името "omicron", предава БГНЕС.

Oще по темата

"Настоятелно призовавам уважаемия премиер да спре полетите от онези държави, които са засегнати от този нов вариант на коронавирус. Нашата страна се справи много трудно с коронавируса и ние сме длъжни да направим всичко възможно този нов щам да не попадне в Индия", написа Кеджривал в страницата си в Twitter.

Призивът му бе отправен на следващия ден, след като Генералното управление за гражданска авиация съобщи, че от15-ти декември се възобновяват редовните международни рейсове по всички направления. В същото време, по данни на ведомството, въздушните съобщения с държавите, където ситуацията с COVID-19 е най-тежка, може да бъдат намалени наполовина на предишните полети.

Индийските власти преустановиха през март 2020 г. редовните международни пътнически полети заради разпространението на коронавируса. Оттогава международни рейсове се осъществяват по силата на двустранни споразумения с други държави. Тези споразумения ограничават броя на полетите и населените места, между които летят самолетите. В момента Индия има такива споразумения с 28 държави, включително с ЮАР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

SHEFA

преди 2 години

ДАЙТЕ СТАТИСТИКА КОЛКО- ЗАРАЗЕНИ НА ДЕН ИМА В ИНДИЯ?

11

Анонимен

преди 2 години

Оооо микрон, какъв си макарон!

10

Ваксиниран с 3 дози.

преди 2 години

некрономикон идва.

fallback