Снимка: БГНЕС
fallback

Американската компания "Модерна" работи върху по-мощна бустер ваксина, която може по-добре да защити организма срещу нови мутации в коронавируса, като наскоро открития щам Омикрон.

Oще по темата

Това се казва в прессъобщение, публикувано от компанията в петък, предава БНТ.

"Модерна" ще се движи бързо с разработването на специален бустер вариант за щама Омикрон", се казва в съобщението на фармацевтичния гигант, чиято централа е в град Кембридж, Масачузетс.

По-рано бе съобщено, че  "Джонсън и Джонсън" (Johnson & Johnson)  е започнала тестване на ефективността на своята коронавирусна ваксина срещу новооткрития в Южна Африка вариант Omicron.

Немската компания BioNTech, която разработи съвместно с Pfizer ваксината срещу COVID-19, известна като Comirnaty, също обяви, че през предприема подобен ход.

Заради новооткрития щам много страни забраниха полетите си от Южна Африка. Щамът обаче вече е регистриран в Европа, а в полети от Южна Африка до Нидерландия са регистрирани десетки с коронавирус. Тепърва ще се изяснява дали хората са били заразени с Omicron.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 2 години

Е има си хас да не разработва. Още колко са ви подготвили ако знаехте...

40

Кунчо Бустера

преди 2 години

Искам да оправдая разни долни слухове разпространявани за мен, най-гнусният от които е че съм жив! Искам да ви кажа, че това не е вярно, единственото останало от мен на този свят е името ми!

39

Все вървят след

преди 2 години

Събитията. Как ще живеем на инжекции понеделник сряда и петък.

fallback