Снимка: БГНЕС
fallback

Здравното министерство ще предложи удължаване на епидемичната обстановка с между 4 и 6 месеца.

Това ще стане на следващото заседание на Министерския съвет.

Oще по темата
Няма да има локдаун, данните сочат подобряване на епидемичната ситуация, заяви здравният министър Стойчо Кацаров на пресконференция.

У нас ще бъде внесено лекарство за лечение на Covid в домашни условия под формата на таблетки до средата на декември. Ще се приема два пъти дневно от пациенти с лека до средна форма на вируса. Лекарството ще се дава не по-късно от 5 дни след поставяне на диагнозата и е предназначено за лица над 12-годишна възраст с придружаващи заболявания.

За домашно лечение ще бъдат внесени и моноклонални антитела до 2-3 седмици. Този препарат обаче ще се инжектира в болнични условия и под наблюдение, а след това пациентът ще може да се прибере вкъщи, обясни Десислава Велковска, директор на Дирекция "Лекарствена политика".

Други два препарата за болнично лечение ще бъдат внесени до края на декември.

Информацията по отношение на бустер дозата за РНК ваксините е отразена и в официалната продуктова информация на база клиничните изследвания, които са проведени, съобщи Богдан Кирилов, директор на Агенцията по лекарствата.

За ваксината на Пфайзер бустер дозата е със същата доза, която се поставя при първа и втора доза, при ваксината на Модерна се поставя половин доза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

КИКИ

преди 2 години

КО СТАНА КАКО СИЙКЕ,ВИДЯХА ТИ СЪ БАДЖАЦИТЕ ?!

44

Анонимен

преди 2 години

Ще го повярвам като премахнат извънредното положение. В щатите 20г след 11.09 управляващите все още не са си отстъпили извънредните права за война, подслушване и прочие, които взеха заради "антитероризъм". КОВИД е новата "война срещу теторизма" никога няма да си отменят извънредните права. Вече взеха властта

43

до 44

преди 2 години

на баща си викай клоун че те е направил погрешка

fallback