Снимка: архив, БГНЕС

В Съединените щати 900 000 деца от 5 до 11 години са били ваксинирани срещу COVID-19, откакто преди седмица регулаторните органи разрешиха прилагането на ваксината на "Пфайзер" и в тази възрастова група.

Това съобщиха от Белия дом с уверението, че тепърва ще разширяват имунизационната кампания. Американските деца от посочената възрастова група са около 28 милиона. Властите са организирали ваксинацията в общо 20 000 обекта в цялата страна - аптеки, педиатрични кабинети и болници, предаде БНР.

Още по темата

Междувременно здравният министър на Франция Оливие Веран, обяви, че страната е в началото на нова - пета, вълна на коронавирусната епидемия. Веран посочи, че коронавирусът се разпространява все по-бързо във Франция и в съседните ѝ държави. Вчера френското здравно министерство съобщи за близо 12 000 нови случая за денонощие. Броят на новозаразените нараства от средата на октомври.

А в Австрия предложението на здравния министър за регионални локдауни за неваксинираните хора беше отхвърлено от ръководителите на провинциите Горна Австрия и Залцбург. Канцлерът Александър Шаленберг обаче не изключи идеята за затягане на правилата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase