Снимка: архив, БГНЕС
fallback

От понеделник Берлин забранява на неваксинираните да посещават ресторанти на закрито, барове, спортни зали и фризьорски салони. Тази мярка бе приета от регионалното правителство заради скок на случаите на коронавирус, предаде Франс прес.

Oще по темата

Само напълно ваксинираните и хората, които могат да докажат, че са преболедували ковид, ще имат достъп до тези места.

Театрите, музеите и проявите на открито с над 2000 присъстващи, например футболните мачове, също ще бъдат забранени за неваксинирани.

Непълнолетните и хората, които не могат да бъдат ваксинирани срещу ковид по медицински причини, няма да бъдат засегнати от новите ограничения. За тях ще е достатъчно да представят отрицателен резултат от тест за коронавирус.

Мерките, обявени от правителството на Берлин, който е едновременно федерална столица и провинция, са сред най-строгите в Германия. По данни на института "Роберт Кох" в страната вчера са били регистрирани близо 40 000 нови случая, абсолютен рекорд от началото на пандемията. Малко над 67 процента от германците са ваксинирани.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 2 години

Еее..нормално ,все пак фашизмът беше добре разработен в Германия!

53

Анонимен

преди 2 години

40 000 заразени - абсолютен рекорд от началото на пЛандемията. В същото време сега са най-много ваксинираните в Германия от началото на пЛандемията. Извод - колкото повече ваксинирани, толкова повече заразени. То и с умрелите е така, обаче вече не ги пишат Ковид, а и освен от Ковид, боцнатите умират от тромбози,от миокардити и т.н.Нека се види колко процента от ваксинираните и колко от неваксинираните са умряли през последните примерно 3 месеца,но от всичко, не само от Ковид и ще лъсне геноцида!

52

Анонимен

преди 2 години

53 - много добре разбират, че ваксините раболяват все повече, но това са инструкциите. Никой не иска да си здрав. Така ставаш доживотен клиент на фармацевтичните компании. При нас с 20 % ваксинирани случаите намаляват, при тях с 67 % се увеличават. Ама да има кой да се замисли. Да се надяваме, че не всички европейци са с промити мозъци.

fallback