Снимка: БГНЕС
fallback
Третокласник от Добрич е дал положителен резултат при тестването за COVID-19, съобщиха от МОН.

 

Майката е взела детето и казала, че ще направи тест и в лаборатория.

Ученикът не е имал контакт с децата от класа.
 
От просветното министерство уточняват, че протоколът за реакция при позитивен тест на ученик е спазен. 
 
Децата от 1 до 4 клас в 13 области на страната се върнаха към присъственото обучение, но при положение, че се тестват. На много места в изследавнията се включиха и родители и доброволци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Ганчо зубидрен

преди 2 години

Ако дете даде положителен тест, детето се карантинира, докато се появи родител. След това се отива при личния лекар за направление за ПЦР. Ако и втория тест е положителен, следва изолиране и 10-14 дни. Нали държавата е притеснена за здравето на гражданите! Това ли е мощното ни здравеопазване?10 милиарда се харчат всяка година за здраве, а за година и половина не успяха да купят вентилатори за реанимацията. Боцкайте се с ваксини, щот пари нема.

47

Анонимен

преди 2 години

Децата не са рискова група за КОВИД и масово го карат без симптоми. Тези тестове не хващат КОВИД без симптоми, това го говорят от 2 години. Тествайте се с тях само ако имате симптоми от поне 2 дни също го повтаряха 2 години. ОБАЧЕ незнайно защо сега трябва да подлагат децата на тази глупост. За деца под 12г има от КОВИД по 1 смъртен случай на 10 000 000 положителни проби. За сравнение от кърлежи умират по 14 на 1 000 000. Защо не ги проверяваме на вратата за кърлежи? Пускайте децата на училище!

46

Анонимен

преди 2 години

"Ама как ще ги тестват,да ги пускат спокойно всички присъствено ,едно дете ще зарази поне 3-4 от класа ,те пък ще го предадат на мама, татко, баба и дядо, а те на приятели и така."------------Това ти беше внушено от медиите и политиците, нали? А колко деца от тестваните се оказаха положителни? Страшна зараза, а?!Тогава защо позволяват на децата да,се събират, като са наясно с последствията?! А да, сетих се - ваксините!!

fallback