Снимка: Pixabay
fallback
"Във високата смъртност участват и редица недостатъци на организацията на наблюдението на пациентите в извънболничната помощ. Не успяваме да наблюдаваме добре тежко болните от коронавирус и те не постъпват в болница навреме".
 
Това каза в ефира на bTV д-р Мими Виткова, председател на асоциация на лицензираните дружества за доброволно осигуряване.
 
Тя обясни, че е късно да се потърси помощ от лекар, когато усетим задух.
 
"Трябва да има високо ваксинационно покритие, а причините за високата смъртност за комплексни".
Oще по темата
 
"Страните, които постигнаха ниска смъртност, но с висока заболеваемост, са тези с високо имунизационно покритие", отбеляза д-р Виткова.
 
Според вирусолога проф. Радостина Аргирова трябва да търсим лекарска помощ навреме, ако имаме съмнение, че сме заразени.
 
"Не бива да се колебаем относно ваксинацията, защото само тя ще ни предпази от високата смъртност", каза тя.
 
Д-р Виткова смята, че различните мнения отнсно мерките и ваксинацията са резултат от нестабилната политическа ситуация в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

ъъъ

преди 2 години

И това е единствената причина броят на починалите да не е двоен и троен. Айде, акъл от главната спиновъдка на републиката не щем. Що си мисли, че всички сме млади или с къса памет.

18

Анонимен

преди 2 години

*** кво иска таа? Да натъпчеме болниците с хипохондрици ли?Мангъров много правилно каза - 300 са истински болните макс., другите не трябва в никакъв случай в болница, за да не заразят други болни!

17

Скрий се,

преди 2 години

*** ммууу нно некадърна.За.тези "комплексни причини" имаш и ти "заслуга" като министър на здравеопазването. Да си министър не е като да си председател на някакво здравно осигуряване, па и да се чуди човек как си се намърдала на такава длъжност.Ха, и що ли пък да се чудя, като знам ч сте първи на лапачката.

fallback