Снимка: БГНЕС
fallback

Огнище на COVID-19 e открито в Дома за стари хора в град Априлци. Регистрирани са 23-ма заразени с коронавирус потребители и персонал, а 14-дневната заболеваемост в общината надхвърли 1750 на 100 000 души население.

От диагностицираните с коронавирус в Дома за стари хора в Априлци 20 души са потребители на услугата, съобщи БНР.

Положителните случаи са установени след направени PCR тестове от екип на РЗИ-Ловеч във връзка с предходен случай на положително лице от персонала.

Домът е поставен под карантина.

За последното денонощие в област Ловеч са регистрирани 93 нови случая на заразени с коронавирус, а 14-дневната заболеваемост отново се покачи и надхвърли 800 на 100 000 души население.

Най-висока е в община Априлци – над 1750 на 100 000 души, в община Троян – близо 1050 и община Ловеч – почти 985 на 100 000.

В болници за последното денонощие са приети 16 заболели с коронавирус, с което броят на хоспитализираните нарасна на 212, при общо 219 легла в Covid отделенията и интензивните сектори на лечебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 години

Майка ми е с десет различни болести и личният лекар категорично отказа да я ваксинира, защото не се знае как тя ще й подейства. Но възрастните които са в добро физическо състояние или поне с малко болести трябва да бъдат ваксинирани. Защо в дома не са го направили, не знам. Може би защото навсякъде се шири това от типа " на тази възраст.." Възрастта изобщо няма значение. Всеки заслужава да живее.

6

Анонимен

преди 2 години

Защо не са ги ваксинирали? Навсякъде в Европа ваксинираха първо пациентите в старческите домове, домовете за хората със специални потребности и персонала. Що за нехайство!

5

Въпроси

преди 2 години

На каква услуга са потребители старите хора в дома в Априлци? Мисирката птица ли е или човек? Нужна ли е диплома за да бъде мисирката журналист или може и без кетап?

fallback