Снимка: БГНЕС

В болницата в румънския град Бузъу пациенти с COVID-19 са лекувани в личните им автомобили, защото в лечебното заведения няма свободни легла, съобщава телевизия Диджи 24.

Бутилки с кислород, подавани директно в личните автомобили на пациентите - така лекуват в Окръжната болница за спешна медицинска помощ в Бузъу, на 68 км североизточно от Букурещ. Болничното заведение няма нито едно свободно легло, а броят на пациентите през четвъртата вълна на пандемията е два пъти по-голям отколкото в предходната. Повечето пациенти са неваксинирани.

В двора на болницата пациентите са лекувани директно в автомобилите. Медицинска сестра носи кислородни бутилки и поставя маски на хората, които чакат да се освободи легло. В репортажа на телевизия Диджи 24 роднини на пациенти с COVID казват, че чакат повече от 24 часа.

От три дни в болницата в Бузъу няма свободни легла. Мениджърът на болницата е блокирал осем линейки в двора, за да оказват първа помощ на пациентите.

Мениджърът на службата за спешна медицинска помощ Клаудиу Дамян каза, че се налага да се носят кислородни бутилки на някои пациенти, за да могат да дишат нормално. "Ясно е, че тези, които не са ваксинирани, развиват тежки форми", посочи той. Всичките 182 места за пациенти с COVID в болницата в Бузъу са заети, а броят на хората, които идват в лечебното заведение, продължава да нараства, отбелязва Диджи 24.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase