Снимка: Pixabay
Многопрофилната болница в Казанлък е най-голямата общинска болница у нас и обслужва пациенти от пет общини. Пандемията обаче я поставя в трудно финансово състояние.
 
Директорът на лечебното заведение д-р Кети Манова, обясни, че болницата в момента е преструктурирана заради големия брой болни, които се хоспитализират, предаде Нова тв.
 
"Към момента са разкрити пет отделения. Всъщност, те са преструктурирани и основната им дейност е закрита. Определени са с моя заповед за лечение на пациенти с COVID-19", уточни д-р Манова.
 
"Тя е предимно по отношение на това, че сега боледуват млади хора, в трудоспособна възраст. Заболяването протича по семеен тип. Пристигат цели фамилии - тежко болни с индикации за хоспитализация. Много бързо се задълбочава заболяването и бързо се развива дихателна и полиорганна недостатъчност", заяви директорът.
 
Д-р Манова се обърна с апел към всички, които могат да бъдат полезни на болницата с финансови средства. От днес се открива и дарителска кампания. 
 
"Обръщам се и към всички медици, работещи в извънболничната помощ, които могат да помогнат с дежурства. Всички фирми доставчици на консумативи и медикаменти да бъдат съпричастни", призова тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase