Снимка: БГНЕС
fallback

Нови Covid мерки въвеждат в Гърция след пореден ден с отчетен рекорден брой заразени - 6700 случаи на заразата за едно денонощие и 59 починали. Неваксинираните ще посещават обществени места и магазини само с отрицателен тест. Мерките влизат в сила от събота.

Във всички заведения неваксинираните ще влизат с отрицателен антигенен тест. Увеличават се от един на два задължителните тестове на седмица за работещите в държавния и частния сектор, съобщи министърът на здравеопазването Танос Плеврис.

Във всички държавни и общински служби се влиза само с отрицателен тест. Същите условия са задължителни и за банки, фризьорски салони и други места за услуги, съобщи БНР.

В търговските обекти, които не предлагат хранителни стоки, също влиза в сила задължителна мярка - представяне на отрицателен тест за неваксинирани. Единствено аптеки и супермаркети ще се посещават свободно.

Увеличат се двойно глобите за заведения, допуснали нарушения. Предвижда се отнемане и на лиценза.

Проверките за спазване на мерките се извършват от полицията.

Съветът по ваксиниране разреши прилагането на трета доза от Covid ваксината  за граждани над 18 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 2 години

Тез пък не разбраха ли, че скоро няма да имат такива големи приходи от туризма, както преди пандемията? Да си пренасочат икономиката в друго поприще. Те и Италия са най-големите ваксафашюги, че секнаха реките от туристически евраци и долари. Хубаво, ама вирусчо не го плашат течностите и пак има и ще има затваряне, ако ще и 100% да се набодат, и с трета доза даже.

44

ГОЧО

преди 2 години

А ваксинираните с положителен тест ще посещават ли магазините?

43

Стойчо

преди 2 години

Тровят въздуха храната и целта е да те боднат с иглата .После ти обясняват че без ваксинация няма демокрация!

fallback