Снимка: Pixabay
"Натискът заради коронавируса е основно върху държавните болници". Това каза в ефира на Нова тв лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.
 
"Не съм видял някой да отива в частно лечебно заведение. Странно е как всъщност цялото натискане на системата е съсредоточено върху половината от нея", заяви той.
 
"Няма как да затворим всичко и животът да спре. Очаквам до дни обаче да се оповести някакво затваряне. Не бива да се подхожда по начин, по който да страда цялото общество. Ако трябва да разсъждаваме по другата гледна точка, можем всяка сутрин да почваме с данни за това какви са пораженията от ваксините. Знаете, че има дебат в ЕП за уврежданията и смъртните случаи", коментира Костадинов.
 
По думите му не бива да се всява масова психоза и паника.
Още по темата
 
"Не трябва да забравяме, че създаването на особено настроение в обществото за това, че ако някой се разболее, го чака най-лошият завършек, не е най-добрият начин за справяне с пандемията", уточни Костадин Костадинов.
 
Той е на мнение, че смъртността е висока, защото българското общество е застаряло и болно.
 
"Миналата година по това време имахме едва няколко десетки хиляди ваксинирани, а сега са два милиона и нещо. Тоест, увеличаваме броя на имунизираните, имаме зелени сертификати и същевременно броят на починалите расте.  Ваксините са експериментални течности. Не е минал периодът на изпитването им, който е четири години", заключи лидерът на „Възраждане”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase