Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Шестата ежегодна кампания "Седмица на лекарствената безопасност" ще се проведе в периода 1-7 ноември 2021 г., като се фокусира върху ваксините.

Агенциите по лекарствата от 64 държави ще поощряват медицинските специалисти, екипите на националните ваксинационни програми, както и хората, които са ваксинирани, тези, които се грижат за тях, и семействата им да съобщават за проблеми, възникнали във връзка с ваксини, включително ваксините срещу COVID-19.

Ваксините са на-добрият начин за защита от инфекциозни болести и вече са спасили живота на милиони хора. Както при всички лекарства, и при ваксините може да настъпят нежелани реакции. Като съобщавате подозирани нежелани реакции на Изпълнителна агенция по лекарствата, спомагате за установяване на нови нежелани реакции и събирането на повече информация за известните нежелани реакции, посочват от ИАЛ.

От там посочват, че всяко съобщение е от значение и съветват всички хора да не отлагат и да не чакат някой друг да съобщи за техните съмнения. Медицинските специалисти, особено тези, които прилагат ваксини, се насърчават да обсъждат нежеланите реакции с пациентите и да следят за нови или редки подозирани нежелани реакции на ваксините.

Може са съобщите за подозирани нежелани реакции на ИАЛ на тел.: +359 2 8903417; e-mail: bda@bda.bg, онлайн: www.bda.bg/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 2 години

Аз искам да съобщя за една нежелана реакция от ваксините: който се набоде рязко почва да *** като разпран и да настоява и другите да се набодат, да не се мине само той.

66

Анонимен

преди 2 години

Опитните мишки,докато усетят страничния ефект,вече са във вечността и не им остава време да съобщят.Хората само си мислят и се надяват,но Господ разполага.Това и лекарите го знаят,защото и те са безсилни срещу Неговата воля.Затова и болниците ги кръстят на светии и изграждат параклиси в дворовете на видно място.

65

И къде баш

преди 2 години

да съобщят? Система нещо, линк към нея, упътване какво и къде се пише?Чак сега се сетиха, ама ей тъй пак да се отбие номера.

fallback