Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Засега няма риск детските градини и яслите в София да бъдат затворени, каза д-р Моника Чеуз, директор дирекция „Здравеопазване“ в Столичната община, пред bTV Radio.

Oще по темата

„В момента броят на заболелите и карантинираните групи в детските градини и ясли е много малък. Периодично тестваме персонала. Допълнителните мерки, които се взимат, са доста засилени. Към момента няма опасност от затваряне на детските градини и ясли“, допълни тя.

Д-р Чеуз коментира и скандалните запаси с тормоз над деца в 23 СДЯ „Ралица“ в район Лозенец. Тя гарантира, че отстранените хора от персонала няма да попаднат в друго детско заведение на територията на София. Сигналът е вече в прокуратурата и ще бъде разследван.

„Това ще е като обица на ухото за останалите хора, работещи в структурата на детски градини или ясли, че това отношение е недопустимо, непрофесионално и неморално“, каза още д-р Чеуз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 2 години

В нашата градина в Пловдив никой не мери температура, влизат си всички, а и персонала не е ясно, на какво дередже е. И чесно казано зимния сезон е нормално я да ти тече нос, я леко да те дращи гърло. Ако за всеки мърсол трябва да си оставаме по къщите, то няма да остане работещо звено никъде през зимата-стегнете се.

10

Анонимен

преди 2 години

Значи до седмица ще са си по домовете.

9

Анонимен

преди 2 години

Е има време и по тоя въпрос се работи. Като одобрят ваксините за кърмачета и ембриони, ще имате инструменти и там да работите в посока на налагане на мед. Фашизъм

fallback