Сигнал за обиди и насилие над деца в столична ясла. Проявите на агресия са записани от родители. 
 
На записа се чува как дете плаче и крясъците: "Бела, да те затворя горе ли искаш, веднага млъкни! Не ме гледай! Седни на пейката". Следва звук от удар. 
 
"Записите са от лятото, когато децата са били сборни групи, направени са от родители и бяха предоставени на мен. Те се притесняват", заяви пред Bulgaria ON AIR Антонина Кенова от фондация Т.О.Н.И.
 
Записите са с обща продължителност 18 минутии са направени са в 23 СДА "Ралица" в район Лозенец.
 
На тях се чуват викове, крясъци и обиди от страна на медицинските сестри и детегледачките. 
 
Александра Янкулова е родител на едно от децата, чиито имена се споменават в записа.
 
"Шокирах се откровено от това отвратително отношение. Това е пример за предадено доверие, нашето доверие към тези госпожи", категорична е майката.
 
Директорът е сменен и от два месеца и сега постът заема Ценка Бойкова.
 
"Две от госпожите - детегледачка и сестра са отстранени от работа днес. Гахова и Макавеева, а Динева получи дисциплинарно наказание. Когато някоя сестра бездейства, ако над друго дете се упражнява насилие мога само да разговарям с нея,  не мога да направя чистка на цялата ясла", заяви директорът на яслата Ценка Бойкова.
 
От Столичната община са запознати със случая и са започнали проверка.
 
"Недопустимо е това, което видях на записа и ще предприемем действия в тази посока, ще подам където трябва резултатите, в прокуратурата", обеща началникът на дирекция "Здравеопазване" на Столичната община Моника Чеуз.
 
Вижте повече в репортажа. 

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 6 месеца

32 трябват и пари и на работа не те чакат толкова. След три пак е рев.

29

Анонимен

преди 6 месеца

Само камери оправят ганюгите!!!

28

Анонимен

преди 6 месеца

Живея до голяма ясла, сутрин на паркинга, спират коли, родители извеждат децата си от автомобилите, децата разбират на къде ги водят и започват да пищят, а родителите им забързват и бягат още по бързо. И сега питам защо го правите това, защо не си гледате децата поне до 3 години. Направете както при соца- приемат детето, до един месец ако не си намерите работа детето остава в къщи- нека и сега да бъде така и в ДЯ и в ДГ, в ДГ само в задължителните групи.