Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Много хора се наредиха на опашки пред ваксинационните пунктове в страната, за да могат да получат сертификат, който им позволява да продължат да работят.

Още по темата

"Имаме доставени до момента близо 7 милиона доза ваксини, като  2,7 милиона са поставените дози", каза пред БНР изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.

"В страната има достатъчно налични ваксини и от четирите разрешени у нас. Има достатъчно количества и от еднодозовата на "Янсен" („Джонсън и Джонсън“) - те са близо 200 хиляди дози налични в страната в момента, а днес се очакват още 190 хиляди дози", каза той по повод проявения вчера повишен интерес към нея.

Ваксините се съхраняват много добре, а количествата заявени за еднодозовата ваксина са общо 2 милиона, като те ще дойдат до края на годината, поясни още Кирилов. Чакат се още и от другите РНК ваксини, ще има възможност да бъдем гъвкави с оглед на ситуацията, посочи той.

Хората с първа доза „Астра Зенека“ могат да завършат ваксинационния си цикъл с РНК - ваксина и те да получат сертификат, поясни още пред БНР Кирилов.
 

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 1 месец

За това ли е цялата дандания

29

Алекс

преди 1 месец

До края на годината всички налични дози ще се иаползват по предназначение.

28

ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ

преди 1 месец

До 1-н ВЛЕЗ В НЯКОЯ БОЛНИЦА, ЗАСТАНИ ПРЕД НЕЯ И ЩЕ ВИДИШ КАКВО СЕ СЛУЧВА.