Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Екип на Столична община продължава имунизация на място срещу COVID-19 на заявили желание възрастни хора от дом "Дълголетие" в София.

Общо в дома са поставени 121 ваксини срещу COVID-19, съобщиха от общината.

Поставянето на ваксините е след направено допитване за желанията на възрастните хора, организирано от дирекция "Социални услуги за деца и възрастни", съвместно с директорите на социалните заведения.

Предстои организирането на "изнесен кабинет" за имунизация и в други домове.

В делничните дни ваксини могат да се направят в две метростанции - на "НДК" и на връзката между “Орлов мост” и СУ “Св. Кл. Охридски”, както и в седем ДКЦ-та. От началото на инициативата в тях са направени 23 498 имунизации.

През почивните дни, събота и неделя, Столична община организира „зелени коридори“ за ваксинация в пет от търговските центрове от 13:00 до 18:00 часа – в „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“, The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. „Дружба“ от 9:00 до 16:00 часа.

Имунизационен пункт работи и в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката от 9:00 до 14:00 ч. Направените ваксини в общинските пунктове само през уикендите до този момент са 25 614.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase