Снимка: БГНЕС
fallback
"Пловдив се е запътил да става кандидат за ниво 4 съгласно скалата на риска на плана на Министерството на здравеопазването". Това написа в социалните мрежи математикът и бивш член на НОЩ проф. Николай Витанов.
 
Според неговите данни областите в тъмночервено на COVID картата продължават да нарастват. Изчисленията му за прогнозна карта показват, че и Ловеч е напът да влезе в тъмночервената зона.
 
"Иначе, виждате голямата проблемна област в Западна България. В нея се очакват проблеми през тази и през следващата седмица", пише още проф. Витанов. 
 
Той добавя, че в Източните Родопи и в Плевен положението вече не е толкова спокойно, колкото беше доскоро. Той отчита, че на общия фон само Кърджали обстановката е добре.
Oще по темата
"Твърде е близо до 1.3. Ако го прехвърли, натискът вече няма да е плавен. Хората на първа линия усещат засилващия се натиск. Хора на първа линия, милички, пак нещата опряха до вашия героизъм. Гответе се за тежки две седмици. Виер си знаете, два пъти минахте през такива пикове, знаете какво е. И аз знам и сега в очите ми има сълзи", пише още математикът. 
 
По думите му разпространението на заразата в страната в 23 области е дифузно. 
 
"Доста отдавна не сме стартирали седмица с такъв брой области. До края на седмицата тук положението се очаква да се влоши още", предупреждава проф. Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Дедо ти

преди 2 години

Туй котило за картофена нива не става. Ама няма ли отдоло му да се поразмърдат малко по-големи от 7 рихтера, или да се тръшне отгоре му братчето на Тунгузкия метеорит.

47

Анонимен

преди 2 години

Много ми е интересно този гло пак какви публикации има да се посмеем малко

46

Па теб

преди 2 години

Като те вида да говориш и ми идва да ти падаря един шампоан против мазна коса! Бахта у наглеца! Скрий се,знаеме че има много болни, пръ.СКАТ ни като буби ,а ти си наглеца бустанско плашило! Аре махай се вече че Верно ще спукаш гума някъде !

fallback