Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Решението за въвеждане на зеления сертификат трябва да дойде от Министерството на здравеопазването. Това каза министърът на образованието и науката Николай Денков.

Днес от 14 часа предстои заседание, на което да се вземе решение за допълнителни ковид мерките на национално ниво, вклрючително и въвеждане на сертификат за достъп до редица обществени обекти.

"Подкрепям решението за въвеждане на зелен сертификат по отношение на учителите, педагогическия и непедагогически персонал", каза министърът.

Oще по темата

По думите му трябва да бъде въведен преходен период, в който учителите да имат време да решат, ако искат да се ваксинират.

"Ако не, ще трябва да докажат с документ, че са преболедували или всяка седмица да бъдат тествани с един от двата типа тестове, свързани със зеления сертификат", каза министърът.

За училищата това трябва да са безплатни тестовете, смята Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Злобари

преди 2 години

Абе кауни кой ви говори за антивакс.ТУК говорим за анти принуда към каквото и да било вие сте ок с ваксини бъдете си ок никой не вие спрял обаче утре като Ви надупят за нещо което не желаете тогава ще ревете и ще се сетите за хората които са се борили за правата си.Сега типично по български злобеете ааа аз си сложих нека им.Аз съм против нещо за което се подписвам че е моя отговорност щом не съм го правил аз.То и аз мога да направя ваксина ако се разпишете че не отговаряте за последствията.

89

Коприва

преди 2 години

От Брюксел ли така казаха? Ами предайте им да има да вземат.

88

Анонимен

преди 2 години

аз пък не го подкрепям, денков, разминаваме се

fallback