Снимка: Pixabay
fallback

РЗИ – Ловеч ще прекрати договора си с медика от Спешна помощ – Ябланица, който е разследван за издаване на фалшиви COVID сертификати, съобщи директорът на инспекцията д-р Росица Милчева.

Така той няма да може да поставя ваксини.

Договорът ще бъде прекратен в понеделник. Той е сключен през февруари, но фелдшерът е започнал да прави ваксинации от май.

"Те са отразени като поставени и отчетени. Всички документи са предадени", каза още д-р Милчева, цитирана от БТА.

Oще по темата
От прокуратурата уточниха, че разследването ще установи колко точно дози ваксини е получил и поставил фелдшерът и колко точно фалшиви COVID сертификати е издал.

По образуваното досъдебно производство са назначени експертизи на иззетите компютърни конфигурации, електронни устройства и писмена документация и продължават разпитите на свидетели.

Зам.-директорът на ЦСМП-Ловеч д-р Силвия Моева каза, че имунизационната дейност, която е извършвал Николай Георгиев, не е свързана с филиала на спешната помощ в Ябланица, където той е на постоянен трудов договор.

"Ние не поставяме ваксини, не издаваме сертификати. Това той го е правил на втори трудов договор с РЗИ. След като прокуратурата се произнесе ще вземем съответните мерки. В момента той ще бъде в отпуск", допълни Моева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 години

*** докажи поставял ли е ваксината или ги е хвърлял....най-много пробация да отнесе или условна...а като има и недостиг на медицински персонал колко пък да не работи...Голяма измама е разкрита!ха ха

24

Анонимен

преди 2 години

Ами обвинението е пълна лъжа и ще падне в съда. рЗИ глоба ще плати, но за съжаление от парите на данъкоплатеца.

23

Анонимен

преди 2 години

Ябланица ...50 ромове ,явно повече сертификати са били за ромовете които тръгват за чужбина

fallback