Снимка: БГНЕС

В Ловешко задържаха медик, за когото има подозрения, че е издавал фалшиви сертификати за COVID ваксинация срещу пари, съобщи NOVA. Вече е повдигнато и обвинение.

Задържаният е завеждащият филиала на Спешна помощ в Ябланица. Фелдшерът Николай Георгиев е задържан преди няколко дни за 24 часа, иззети са компютърни конфигурации и документи.

Прокуратурата работи по подозрения, че медикът е издавал десетки, дори стотици, сертификати за ваксинация срещу COVID, които са били с невярна информация.

Медикът е разполагал с много ваксини, което е направило впечатление на РЗИ и оттам са сигнализирали прокуратурата. Смята се, че е изхвърлял ваксината, но е нанасял нейния номер в сертификата, след което го е продавал чрез куриерска фирма. Подобни сертификати са стигали дори до Южна България. Един от клиентите е бил в Гоце Делчев.

Медикът е отстранен от работа, разследването продължава.

"Изненадан съм и не знам какво да кажа. Ще ми се да не вярвам, но да видим, дали е така", заяви д-р Пламен Ралчовски, личен лекар.

"От няколко десетки до няколко стотин. Нека да не коментираме. Но е един немалък период от време. Най-малко в рамките на няколко месеца преди ние да се намесим. А колкото до тези фиктивни отчитания и издаване на сертификатите, става въпрос за хора от цялата страна", заяви Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.

Екипът на NOVA се свърза с обвинения, който каза, че не се чувства виновен и всичко ще се докаже. Същият човек преди 10 години попадна в полезрението на медиите с подозрение, че е издавал фалшиви здравни книжки.

Коментари Напиши коментар

140

Лъки

преди 1 месец

Много лесно ще се докаже, че са фалшиво ваксинирани. Ако и двата теста за антитела и за T-клетъчен имунитет са отрицателни, значи са фалшиво ваксинирани. Изключения може да има само при хора със сериозни автоимунни заболявания, обикновено не само едно.

139

До 1212

преди 1 месец

Много лесно. Всички, които са ваксинирани при него ще бъдат подложени на два теста за IgG антитела и за T-клетъчен имунитет.

138

До 136

преди 1 месец

Какъв ти е проблемът? Тук става дума за престъпление, извършено от хора, които се намират в държава, без задължителна ваксинация и без стриктни мерки относно носенето на маски, а не за хора, които наистина са искали да се ваксинират.За това престъпление трябва да понесат съдебна отговорност, както лекарят, така и хората, придобили фалшиви сертификати.