Снимка: БГНЕС
fallback
Гражданите на САЩ, които все още не са си поставили ваксина срещу COVID-19, излагат на риск икономиката на страната. Това обяви в четвъртък американският президент Джо Байдън, говорейки в щата Илинойс. Речта беше излъчена от повечето американски медии, отбеляза БГНЕС.
 
"Факт е, че това вече е пандемия на неваксинираните: нашите болници, отделения за спешна помощ и отделения за интензивно лечение са препълнени с неваксинирани пациенти. Неваксинираните също излагат икономиката ни на риск, защото хората не искат да напускат домовете си дори там, където има няма ограничения, свързани с COVID-19", каза президентът на САЩ.
 
"Ние знаем, че няма друг начин за борба с пандемията, освен да ваксинираме по -голямата част от американците. Все още не сме достигнали това ниво. Трябва да го победим. Затова трябва да премина към търсенето на начини за ваксиниране на населението", добави той.
 
Байдън подчерта още, че заболеваемостта от COVID-19 в страната намалява. 
 
"Започваме да регистрираме по-малко случаи на COVID-19 в по-голямата част от страната. През последния месец броят на случаите е намалял с 40%, а случаите на хоспитализации с 25%. Ние се движим в правилната посока, но още ни чака дълъг път“, заяви американският президент.
 
По-рано през септември Байдън обяви намерението си да задължи ръководителите на компании да изискват служителите им да бъдат ваксинирани срещу новия коронавирус. Байдън обяви още и задължителни ваксинации за всички служители и наети от федералното правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 2 години

по голяма заплаха за икономиката им от байден няма.

41

Анонимен

преди 2 години

Заплаха за икономиката на САЩ са единствено демоН-Рат-ите.

40

Анонимен

преди 2 години

Когато даден народ дълго време не е избивал елита на собствената си страна, елитът започва да мисли как да избие народа. Във Великобритания не е имало революция от 17 век, а в САЩ никога не е имало. И елитите на тези страни са започнали да се мислят за богове и че могат да разполагат с живота на хората не само на собствените си страни, а на целия свят.

fallback