fallback

Учителите са твърдо против предложението  на Министерството на образованието за носене на маски по време на учебни часове. От ведомството препоръчват и тестване на целия персонал в учебните заведения веднъж седмично.

Учителите да носят маски и по време на учебните часове, както и веднъж седмично да се тества целият персонал в училищата. Тази препоръка отправи Министерството на образованието във връзка с усложняващата се обстановка в училищата.

Галина Тодорова е учител в занималня на 1 клас. Не одобрява постоянното носене на маски в училище.  

"Маските в градския транспорт са добро решение, в магазините са добро решение, но в училище за мен учителите с маски не са добро решение, аз съм без маска. Смятам, че контактът, когато учителят е с маска, е по-труден. Освен това, на мен маската ми пречи на дишането", каза Галина Тодорова пред Bulgaria ON AIR.
Oще по темата
"В началния етап мисля, че не е нужно, тъй като дори сме сложили плексигласови прегради и разстоянието е достатъчно голямо между учители и ученици. Те през междучасията така или иначе са заедно" коментира директорът на  ОУ "Никола Обретенов" в Русе Емил Тюлеков.

Родители също са против маските за ученици и учители. Смятат, че така учебният процес се усложнява.

"Чак всяка седмица да се тестват, не мисля, те си имат там пред бюрата и не са нужни чак такива мерки", сподели Наталия Антонова.

В ОУ "Никола Обретенов" в Русе са ваксинирани около 20% от учителите. Директорът вече е дал възможност на персонала да се тества за Ковид-19, но само двама, трима учители са изявили желание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

ерол браун

преди 2 години

до 57 я влез в клас и играй физическо възпитание и спорт с маска. май не ти стиска а?

49

тя

преди 2 години

За малките може , но не и за големите ученици!

48

Живко

преди 2 години

Браво на българските учители! За пореден път дават пример в тежък момент! Не на ваксофашизмът на световната мафия! Ние не сме животни за дресура!

fallback