Снимка: БГНЕС
fallback

Регулаторът по лекарствата на Европейския съюз заяви днес, че съществува възможна връзка между редки случаи на образуване на кръвни съсиреци в дълбоките вени с ваксината срещу Covid-19 "Янсен" на Johnson & Johnson.

Европейската агенция по лекарствата (EMA) препоръча това да бъде вписано като възможен страничен ефект от ваксинирането.

Тя препоръча също имунната тромбоцитопения (необичайно ниски нива на тромбоцити в кръвта), да се добави към информацията за продукта на ваксината J&J и към ваксината на AstraZeneca като нежелана реакция с неизвестна честота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Ясно е!

преди 2 години

Гръка ветринар от Файзър, пак се бори с неговите си приоми, да завземе цялата пазарна ниша на калпавите ненужни и вредни ваксини

39

Ужасена

преди 2 години

Трябва задължително да се ваксинират поне 90 процента от всички българи, независимо от риска от тромбоза и други усложнения. По добре е инсулт или инфаркт от колкото ковид.

38

Анонимен

преди 2 години

Нали ви обясних как се получават тромби ОТ ВАКСИНИТЕ? Какво не ви стана ясно. Няма значение дали е векторна или рнк ваксина - всички водят до това клетките от епителиума на кръвоносните съдове да произвеждат spike protein. Имунните клетки виждат spike protein-a на повърхността на клетката, кръвоносният съд изглежда нарушен (не е вече гладък) и започва съсирек. D-dimer тестовете, за които говореха кардиолозите, са на ваксинирани хора без COVID - направени за да се потвърди теорията.

fallback