Снимка: БГНЕС
fallback
"Днес базовото репродуктивно число е 1.022. Не можа да падне под 1 в края на седмицата. Обхватът на заразата се разширява, но бавно. Очакванията са през седмицата това да продължи. София и Пловдив още не са с дифузно разпространение на заразата. Това крепи положението."
 
Това написа в профила си във фейсбук математикът проф. Николай Витанов.
 
"За смъртността - нищо не казвам. Нали така - да не вземе някой да ме обвини, че съм казал нещо.
 
Сега картите. Най-напред картата на риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването. Ситуацията не се е променила открая на миналата седмица, не се очаква много да се промени в следващите 3 дни. Има наложени мерки и те, колкото и да не се спазват, имат ефект, защото пък има доста хора, които ги спазват. На нашата карта на риска София-град червенее на фона на околното виолетово. Но София-град и Пловдив не са във виолетовата зона. С което ситуацията се удържа засега. Но се наблюдава бавно поддаване.
Oще по темата
 
Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост си я вече не е цялата червена. Кърджали се очаква да се изоглави и за някое време да е в по-благоприятна ситуация. Нека да има и една добра новина.
 
Днес е 27-ми септември. Кастинга за мой заместник свърши - не се появи такъв. От 1-ви октомври теоремата на Витанов за некадърността на хейтърите влиза в сила. А самият Витанов следвайки стратегията си за бавно напускане на полето на анализите и прогнозите (що се отнася до публичните комуникационни канали) ще обяви официално какво ще е намалението на анализите и прогнозите, идващи по тези канали. Неофициално, ситуацията е ясна - само базовото репродуктивно число плюс карти. Повече - да казват ореваващите Вселената хейтъри. Нека и тях ги псуват, заплашват и да им посягат.
 
Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вируса да ви заобикаля", завърши поста си проф. Витанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

доц. Мангъров

преди 2 години

Витанчо, видяхме, че за гледачка не ставаш, ама и математик не си. Я кажи сега какво работиш всъщност. Ти си все в сурат-тефтера или по студиата и бръщолевиш небивалици. Кой ти плаща, бе, бeздаpник. Имам 100 дка нива и вместо да я ора, ще ти дам да я прекопаеш с правата лопата, че да си заслужиш заплатата.

53

Гадния

преди 2 години

То не се появяват нови Бг елаещи да врещят освен тримата........Кунчев,Кантарджиев и ваша милост.То прекален светец и богу не е драг.Айде поскрийте се докато дойде друг щам.Тоя не беше толкова колкото го приказвахте.Или вече хората придобиха стаден имунитет и кандидати за ваксиниране не можете да съберете.Айде да идва другият щам,че останахте без работа и плащане за плашене.

52

Анонимен

преди 2 години

Голема работа.Пука ми,че ми дреме.Аз си приготвям домашната ваксина.Па ти се да знам, много си зает със сметки,врачуване на черна кокошка...Веднъж ми позна една врачка,че нещо хубаво ще ми се случи до една седмица.Не ми каза числата от тотото ,но след седмица имах петица от 5/35.Ако може да я надминеш по точност ще убедиш някой друг да се ваксинират.Давай!

fallback