В още три областни единици в Северна Гърция е обявена четвърта степен на риск от разпространение на COVID-19, което означава, че в тях влизат в сила локални ограничения, съобщава "Катимерини".

Ограничения са наложени от днес в областните единици Кастория, Ксанти и Драма. Удължава се действието на локалните мерки и в областните единици Пиерия, Иматия, Пела, Кавала и Арголида.

Още по темата

Локалните ограничения предвиждат забрана за придвижване на гражданите извън домовете им в интервала от 1 ч. през нощта до 6 ч. сутринта, освен по служебна работа или по сериозни здравословни причини. Забранява се и музиката в заведенията през цялото денонощие.

Ситуацията с коронавируса в Северна Гърция се смята от експертите за особено обезпокоителна. Както съобщи вчера алтернативният министър на здравеопазването Мина Гага, увеличението на случаите там е между 11 и 36 процента на седмична база.

Голяма част от регионите с по-ниска степен на ваксинация на населението също са в Северна Гърция, пише "Катимерини".
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

33

ЦИРК КОВИД

преди 2 месеца

Ситуацията с коронавируса в Северна Гърция е обезпокоителна. Забранена е музиката в заведенията през цялото денонощие. ======= Вече нямам какво да добавя, представлението премина към пълна клоунада.

32

Музиката

преди 2 месеца

Убива К19..., Затова я спират..

31

Има логика

преди 2 месеца

Музиката привлича хората като мухи на л***а да го кажа просташки та да могат и простите хора нещо да прихванат и зацепят. За интелигентните хора ще се замислят колко е празен живота на хората щом всичко им се върти по кръчми и заведения и за тях няма друг живот. Също така виждаме огромен бизнес който паразитира върху хората и не е жизнено важен живее и без дискотеки и клубове пестят се пари за смислени неща и здравословен начин на живот.