Снимка: БГНЕС
fallback
"Отдавна са отпаднали "зелените" коридори, защото те пречат на останалите хора да купуват лекарства. Общо 18 лекарства са специално за диагнозата COVID. От тях 4 лекарства трайно липсват. Например антикоагуланти. 9 от тях са с доплащане, защото без това те са само референтни", заяви пред Нова тв Николай Костов, председател на Асоциацията на собствениците на аптеки.
Oще по темата
 
Има 9 безплатни лекарства, но част от тях липсват на пазара. А причината за това е, че се изнасят.
 
Според него всички 18 лекарства са в напълно реимбурсирани групи, но само половината са напълно безплатни, а от тях 3 ги няма и остават 6.
 
"Те се предписват еднократно и са до 3 лекарства на рецепта. Само за осигурени хора. Има и терапевтични курсове, които не трябва да се надвишават. Варират от 3 до 10 дни. Ако боледувате 1 месец, за останалото време трябва да си ги купите", обясни Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Дано си получат

преди 2 години

Възмездие тези хора, които нямат нужда, а ходят и ползват безплатните лекарства на гърба трудещите се трябва Господ Бог да ги накаже да пукнат дано и да умрат в страшни мъки тез хора паразитиращи на чуждите парите.

15

Леле като ги погна

преди 2 години

Тези хора по профилите им по соц. мрежите и фейсбука как живеят като погна определено НЯМАТ НИКАКВА НУЖДА от ПАРИ, а ще имат нужда от бой с ТОЯГА и ЯКА РАБОТА ОБЕЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД. Да хрантутя с моите данъци такива хора да ме ограбват, да плащат от моите пари социални осигуровки на чужди майки и техните деца с неизвестен баща, разни мошенички дето източват държавата с врътки за майчинства и помощи УРРРРР наказание и възмездие да се задавят и пукнат с тези пари и помощи ограбени.

14

Моля моля ало ало?

преди 2 години

КАКВО е това безобразие и пръскане и праскане на пари ей така по хората да ги подкупват за избори прахосвайки държавни пари. ПЪРВО ТЕЗИ хора ИМАТ ПАРИ за МОРЕТА и ХОТЕЛИ и ЗАВЕДЕНИЯ и за ЦИГАРИ и АЛКОХОЛ, но ПЪК НЕ МОГАТ ДА СИ КУПЯТ САМИ ЛЕКАРСТВАТА ??? Що за наглост една кутийка цигари от 7 лева нагоре на ден, като турим и алкохол и пари за заведение и до градският Мол фръц и пръъц колко пари отиват? Няма ли ПАРИ за ЛЕКАРСТВА та това е ЦИГАНИЗАЦИЯЯ ПЪЛНАА. За това ли ми ХАРЧАТ моите ДАНЪЦИ ???

fallback