Снимка: БГНЕС
fallback
В област Велико Търново различни училища продължават да предприемат карантинни мерки в отделни паралелки и преминаване към дистанционно обучение. Причината е ръст в заразените с COVID-19 ученици. Карантинни мерки са въведени в 13 училища и 2 детски градини, предаде БНР.
 
Данните на Регионалната здравна инспекция показват, че активните случаи при ученици са в 16% от училищата в област Велико Търново. Под карантина в региона са поставени 1557 души, като доста голяма част от тях са подрастващи.
Oще по темата
 
Натискът върху лечебните заведения в областта обаче намалява, отчитат здравните власти. 185 пациенти са приети в болница за лечение, това представлява 69% заетост на леглата в COVID секторите.
 
За последното денонощие в лечебните заведения в областта с коронавирус са починали 7 пациенти, което е 26% от смъртните случаи в национален мащаб. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 2 години

До 13 Вие медицинско лице ли сте или мангър фенче, което определя ковид като "хрема" която се лекува с чайче и супичка?? Не, НЕ ТРЯБВА всевъзможни вируси задължително да преминават през млади и деца, всяка година ли ще трябва да ги заразяваме насила с ковид, грип и всички възможни вируси?,.. защото траен имунитет-НЯМА!! Трябва да има превенция и спазване на противоепидемични мерки! Който не ги спазва-глоби и да ходи да живее в гората!! Когато живееш в общество, има права, но има и задължения!!!

12

м,да

преди 2 години

В Германия карантината за учениците е намалена на 5 дни! Вируса трябва да мине през младите и децата-Роберт Кох!

11

Средно малък град

преди 2 години

Ох, как ще се усладят на лабораториите обществените поръчки за по 8 ПиСиАри месечно на всички ученици в страната! Те и сега правят стотици милиони месечно, но тук вече играят за Големия шлем, за милиарди! Печалбите им ще растат правопропорционално на ширината на детските ноздри!

fallback