Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Броят на заболелите, които имат нужда от хоспитализация заради коронавирса, нарасна 3 пъти в последния месец, а за последните 2 седмици броят на хората, които имат нужда от интензивна грижа, нарасна 2 пъти“, съобщи пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Още по темата
Все още има места и възможност за настаняване на болни в лечебните заведения в София, като около 2/3 от капацитетът на леглата в болниците е зает, коментира кметът темпа на развитие на четвъртата COVID вълна в София.

Фандъкова добави, че от началото на лятото са въведени редица възможности за хората да се ваксинират, като има възможност освен в университетите, мобилни пунктове за ваксинация да бъдат изпратени и в училищата, макар и до този момент да няма подобни заявки.

От началото на септември Столична община е съставила над 200 акта по време на проверки в градския транспорт.

"Цялостното впечатление е, че мерките се спазват, което е важно, за да няма натиск към болниците. На този фон е безотговорно да се уволняват лекари, които са направили всичко възможно в най-тежките дни и денонощно са били на първа линия като проф. Балтов, недоумявам как е възможно", обясни още столичният кмет.

 

Коментари Напиши коментар

84

xXx

преди 2 месеца

На първа линия беше Балтов...в джипката при вожда

83

Анонимен

преди 2 месеца

Ще се мре Ко да правим.Аз се страхувам.от ваксината да не забременея.Пише ,че след ваксината на мъжете им расте матка и може да забременеят.А жените ставало страстни готвачи.Това е ужасно Нема да се ваксинираме с жена ми,аз обичам да готвя.

82

КПСС БКП

преди 2 месеца

Фандъщкова и нейния духовен водач Бойко са за затвора, и скоро ще бъдат там !!!