Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Гръцките власти и прокуратурата проверяват нови случаи по подозрения за фиктивни ваксинации срещу COVID-19 в много части на страната, предимно в Северна Гърция, съобщава телевизия Скай.

Особено много са твърденията за фиктивни ваксинации или удостоверения за преболедуване с невярно съдържание в Драма, където разследванията засягат не само здравни работници, но и учители и държавни служители.

Oще по темата

Според секретаря на лекарския съюз в Драма Олга Василиу някои са открили вратичка и са се договорили с частни лаборатории, които им издават неверни удостоверения, че вече са преболедували COVID-19.

Според съюза с подобни документи са се снабдили работещи в образованието, държавни служители и служители на социалния патронаж. Твърди се, че фалшив положителен бърз тест, с който се удостоверява прекарването на болестта, струва между 10 и 50 евро.

В здравния център "Паламас" в Кардица вече беше установено издаването на 34 сертификата за ваксинация с невярно съдържание, 3 случая се разследват и в болница в Козани.

Фалшиви сертификати са установени и в болницата "Гениматас" в Солун, където четирима здравни служители са отстранени от работа до установяване на обстоятелствата.

Отстранен е и лекар в болница в Месолонги, за когото се смята, че е взел проба от заразен пациент за съпругата си, също лекар в тази болница, която е искала по този начин да избегне отстраняването си от работа като неваксинирана. Прокурорски проверки текат и в Патра.

Трябва да се отбележи, че повечето от основните медии в Гърция не съобщават за установени случаи на фалшиви сертификати от България, каквито публикации излязоха тези дни.

Сайтът "Либерал" публикува коментар на журналиста Димитрис Камбуракис, който се е свързал със свой колега от България и е бил уверен, че у нас може да се ваксинира само български гражданин или постоянно пребиваващ в страната чужденец. В този смисъл гръцките власти изобщо не би трябвало да приемат сертификати на гръцки служители, издадени в България, защото те биха били по определение фалшиви, без да е необходима каквато и да било проверка.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Генералисимус

преди 2 години

Ама естествено че ще има фалшификати при гърците. Има ли драх... Евро, има и сертификат. Пък дали си изкарал ваксината - няма значение. Евро да има. За евро и децата си ще продадат. Там дето гръка стъпи, трева не никне!

16

до 16

преди 2 години

Вярно ли си толкова наивен, че вярваш че ваксините има графен или че са магнтии (желязо)?!?! Графен, защо им е да го слагат? Това е лек материал, който предлага голяма механична якост за размера си. Или желязото, разтворено по някакъв начин в течност. Разбирам да измислите наркотици, други вируси, отрови, нещо си. Пък то баш желязо и графен. Или може би щото графена така по-научно фантастично звучи? Често се чува в новините, но не го знаете в същност какво е.

15

Анонимен

преди 2 години

До 8 Казват че във ваксините има графен, и че мястото има магнитни свойства, и че по летищата има скенери които различават ваксиниран от неваксиниран.

fallback