Снимка: Bloomberg.com

Депутатите в Гърция обсъждат законови промени с високи глоби за фалшифициране на удостоверения за ваксиниране. Скок на заразените с COVID 19деца налага строги мерки преди началото на учебната година.

По пет хиляди евро глоба за фалшив сертификат за ваксиниране, обсъждат днес депутатите в Атина. Наредбата ще се гласува до края на деня. Предложението беше внесено по спешност от здравния министър Тансис Плеврис след разкрития за издадени хиляди сертификати на неваксинирани лица.

След като здравните работници без ваксина бяха отстранени, в много болници започна недостиг на специалисти. Здравното министерство вече допуска връщане на работа и след първа доза от ваксината.

В същото време се увеличават строгите мерки от Министерството на образованието дни преди началото на учебната година. Лекари от болниците съобщават, че рязко са се увеличили случаите на заразени деца в последния месец.

От следващата седмица властите активизират кампанията по имунизация с мобилни екипи пред учебните заведения. Обучението тази година ще е само присъствено, заяви категорично министърът на образованието Карамеос. Ще има обаче задължителни тестове за учениците, информира БНР.

Студентите имат право да присъстват на лекции само срещу сертификат за ваксина или документ за преболедуване на вируса.

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 2 месеца

Няма да свършила и годината и тия в Атина ше ги избесят.Ся кат заприижда талибанина и чашата ше прелее.

39

Анонимен

преди 2 месеца

Фашизъм в действие

38

Анонимен

преди 2 месеца

Изтеглете едно приложение за блутут някакъв файндър примерно bluetooth pair или find mu bluetooth device!!!След което го пуснете да търси!Ще намерите нормалните устройства часовници телефони таблети смарт гривни слушалки безжични И 12 буквено цифрени МАК адреси.След това записвате един и го проверявате в мрежата кой е производителя какво е устройството коя година е пуснато в продажба да но ви дава инфо че не съществува такова устройство или производител!