Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

В закона за здравето да бъде записано, че ваксинацията срещу COVID-19 е препоръчителна и има изцяло доброволен характер. Тази промяна поискаха от ИТН.

Законодателната инициатива вече е подготвена и внесена в деловодството на Народното събрание.

Oще по темата
Според председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов здравният министър в тази извънредна обстановка може по свое усмотрение да задължи българското население със задължителна ваксинация на каквото прецени.

"Ние предлагаме в закона да се вкара текст, че ваксините срещу COVID-19 са препоръчителни и имат доброволен характер, за да не може някой здравен министър да се паникьоса или да бъде натиснат да задължи цялото население със задължителна ваксинация", обясни Йорданов. Той обясни, че здравният министър преди седмица е пуснал заповед, въз основа на която част от работодателите задължават персонала си да се ваксинира и ги уволняват от работа.

"Това го няма в заповедта, но тя отваря такава вратичка", допълни Йорданов.

Според него не става дума за антиваксърство, а за конкретна ваксина, която трябва да е доброволна, защото все още била в трета фаза на изпитание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен

105

Qanon

преди 3 години

Да бе говорим, че това дори НЕ СА ваксини!

104

ББ

преди 3 години

Свободата и Справедливостта са...не могат един без друг бре...маа си чалгата...не че ставаш...ама все някои ще ти се върже...подводохте милиони...а се оказахте...импотентни...каня ви на гости...не съм ***...разочарован съм!

fallback