Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Здравната система е поставена под сериозен натиск, а броят на хоспитализираните е вече близо 4 000, обяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред депутатите в комисията по културата и медиите.

Той все пак уточни, че тази бройка не е повод за паника и суматоха.

Oще по темата
"Ако обаче достигнем над 5-6 хиляди легла, ситуацията започва да става критична в болницата. Не заради липсата точно на легла, а на легла, които да са с достъп на кислород, легла, за които да има персонал, който е квалифициран да оказва тази медицинска помощ", заяви Кацаров, цитиран от БНР.

Той даде пример с предишните вълни на коронавируса, когато броят на хоспитализираните е достигнал и е минал 10 хиляди души.

"Това бяха критични стойности и достигането до тях поставя в риск много от хората и това означава, че вероятно част от тях няма да бъдат лекувани адекватно, дори и да им е осигурено легло", признай здравният министър.

Той посочи, че ако се съди по това, което се случва в другите страни в Европа, към края на октомври ситуацията трябва да стане по-спокойна.

Според него ваксинирането трябва да продължи да бъде доброволно, а проблем с кислород и ремдесевир в болниците няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Аман от мафиоти

преди 2 години

Warnings about MED MAIFA.. НАд 4 000 човека са вкарани от мед мафията в болници с рекламна цел..Подава биосферата следяща издишвания въздух от всеки..Традиционно мед мафиотите цакат милиони с нагло престъпни холограмни оръжия з а масово унищожение инсталирани в лични документи,рецептурни книжки и 'здравно осигурителни".Колкото повече и по хронично болни толкова повече милиарди годишно ограбват мафиотите и техните съучастници вкл лекари от най ограбения народ в Европа Българския..

131

До 107

преди 2 години

Колко е клиничната пътека го пише в сайта на МЗ. 1000 лв при задължителен минимум престой в болница три дни. ? Същата сума е за минимум шест дни за другите пневмонии. Ремдесивирът е 390 ,$ за една доза. Нужни са седем дози по една дневно,ако живееш толкова дълго,де.

130

Анонимен

преди 2 години

Викай Мая с вудумагьосничките,Каца. Да направят магийка на вирусчето. Нали миналото лято така мислехте да се справите с бедствието.

fallback