Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Изнесените пунктове за поставяне на ваксини на територията на Столичната община (СО) ще бъдат отворени на 4 и 5 септември, съобщиха от общината.

Всички граждани, желаещи да си поставят ваксини, могат да го направят в пунктовете в "Парадайс МОЛ", "Ринг МОЛ", "Сердика МОЛ", "България МОЛ" и The Mall, които ще работят от 13.00 до 18.00 ч.

Ваксини ще се поставят и в пункта в Културния дом в ж.к. "Дружба", който ще бъде отворен от 9.00 часа до 16.00 часа.

На 5 септември, неделя, ще бъде отворен и ваксинационен пункт в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев", с работно време от 9.00 до 16.00 часа.

Столичани могат да избират от всички разрешени от ЕС ваксини.

Медицинските екипи, които ще консултират гражданите и ще поставят ваксини, са от общински болници и диагностично-консултативни центрове (ДКЦ). Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и дирекция "Здравеопазване" на СО.

До момента в "зелените коридори" в столицата през уикендите са поставени 18 200 дози ваксини.

През делничните дни гражданите имат възможност да се ваксинират в общинските ДКЦ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 2 години

Сложиха пунк за ваксинация и в мазето на блока ни. Но хората спряха да слизат там дори да си претакат зелето и да взимат компоти. Тоя ковид е страшен. Няма майтап.

20

ваксаджия

преди 2 години

До 25= Кажи им и да не се блъскат, бият и пререждат. Ще има за всички, от съце. И безплатно. Тия от Брюксел са ги платили от собствените си джобове , тъй че избирайки най-скъпата е най на далавера.

19

Анонимен

преди 2 години

Вкасинирайте се спокойно. Ваксината е напълно безопасна и за хора и за вируси. Статистика - бол.

fallback