Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Италия може в крайна сметка да въведе задължителна ваксинация срещу COVID за всички на подходяща възраст, заяви италианският премиер Марио Драги, предаде Ройтерс.

Освен това в Италия по-късно този месец се планира старт на поставянето на бустерни дози от ваксини срещу COVID на уязвими хора, каза още Драги.

Oще по темата

Италианското правителство вече въведе задължителна ваксинация за здравните работници, но Драги е на мнение, че всички трябва да бъдат задължени да се ваксинират, след като европейските здравни власти дадат пълно одобрение на ваксините.

Европейската агенция за лекарствата одобри четири ваксини за извънредна употреба, отбелязва Ройтерс.

Евентуално въвеждане на задължителна ваксинация вероятно ще се натъкне на сериозно противопоставяне в Италия, в която през последното десетилетие назрява скептицизъм по отношение на всякакви видове ваксини и в която здравните експерти, насърчаващи ваксинацията, са обект на вербални обиди и заплахи от противници на ваксините, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 2 години

Явно коментарите са били силно "положителни' и са ги изтрили до един

59

ПЪТЯТ...

преди 2 години

При Комунизма и при Фашизма всички трябва да се жертват за ОБЩОТО БЛАГО...."Пътят към ада е посТлан с добри намерения."----Реално и с и без ваксина вируса ще си го има.

58

Анонимен

преди 2 години

След 80 години доживях да видя истински фашисти..... Третата световна няма да е между държави, а между хората и фашистките правителства.

fallback