Снимка: БГНЕС
Експертът по сигурност Тихомир Безлов е от хората, избрали да се ваксинират с две различни ваксини. В ефира на bTV той разказа, че не е имал никакви проблеми, ако се изключи болката в ръката.
 
Първоначално Безлов се е ваксинирал с доза от "АстраЗенека". По-късно изследвания показали, че препаратът не е толкова ефикасен срещу новите щамове на коронавируса, а и се появили странични ефекти от тази ваксина. 
 
"В края на април с доста колебания, но на мой риск реших да си сложа "Пфайзер", разказа Безлов и разкри още, че някои лекари се отнасяли скептично към идеята. 
 
Проузвания показвали, че смесването на различните ваксини може да повиши имунитета.
Още по темата
 
"В деня на слагането на "Пфайзер" си направих тест, имах 132 единици, като преболедували две седмици след излекуването си имат 120, а две седмици след като се ваксинирах с "Пфайзер" пак си направих тест, имах 2080", каза още Безлов.
 
В България общо 3000 души са избрали да се ваксинират с две различни ваксини. 
 
"Всъщност проблемът на скептицизмът (към ваксините) е много сериозен и никой не работи срещу него. В края на 2020 г., ноември, нивото на скептицизъм бяха подобни на Франция и Испания, а сега сме най-скептичните", смята Безлов. 
 
Според него "Европа гледа на България като на социален експеримент" и каксе отразява четвъртата вълна в държавата ни на фона на ниския процент ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase