Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

Началникът на COVID клиниката в столичната Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров и близо 100 души се събраха на протест срещу COVID мерките, които постепенно се затягат в последните дни, заради нарастващият брой новозаразени. Сред събралите се има чужденци, чести протестъри и привърженици на партия "Възраждане" и "АБВ", в чиято кандидат-депутатска листа бе доц. Мангъров на последните избори, пишат от "24 часа".

"Няма пандемия от коронавируса. Вирус има, а реакцията към него е фашизъм", заяви пред журналисти Мангъров.

"Това не е антиваксърско събитие, не е събитие срещу ваксините.Тези ваксини не създават групов имунитет", добави доцентът и обясни, че целта е да се противопоставят протестиращите на мерките, които поощряват ваксинираните, като например заведения и фитнеси да могат да работят при локдаун, но само със 100% ваксиниран персонал. Те ще могат да бъдат посещавани и само от ваксинирани при показване на сертификат.

"Децата трябва да тръгнат присъствено на училище.Хората трябва да ходят на работа. Против задължителното ваксиниране сме и това само ваксинираните да могат да ходят на работа. Ще продължим да протестираме, защото начинът за ограничаване на епидемията не е със затваряне. Много надежди се възложиха на ваксините, но те не създават групов имунитет. Противоконституционно е хората да се карат да се ваксинират, за да ходят на работа. Този който е ваксиниран може би ще изкара заболяването по-леко и може би няма да се зарази", каза доц. Атанас Мангъров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар