Снимка: БГНЕС
fallback

Пациенти с коронавирус чакаха с часове в коридора на болницата в Пазарджик. Причината – лечебнотото заведение не разполагало с легла.

Според ръководството на болницата те са чакали за консултация или хоспитализация, но не се касае за тежки случаи.

„Напълно е възможно да е имало болни през нощта, когато е заето основното помещение. Може да е имало и хора в коридора - не го отричам, тъй като напливът е огромен”, коментира д-р Димитър Савов, зам.-директор на МБАЛ -Пазарджик, цитиран от Нова тв.

По думите му апаратите за кислород до леглата на чакащите били оставени за всеки случай.

„Ако имат нужда от кислород и са заети всичките седем поста в Спешно отделение, се дават машини на ток и те дишат кислород”, допълни доктор Савов.

Oще по темата
От кризисния щаб в града взеха извънредно решение за увеличаване на местата. „Днес ще се разкрият допълнителни 6 легла в инфекциозно отделение. Колегите правят всичко възможно и преструктурират леглата. Другите болници също помагат на областната болница с разкриване на допълнителни легла”, категорична е  д-р Хюля Шериф, директор на РЗИ –Пазарджик.

Броят на хоспитализираните пациенти в страната вече надхвърли 3 хиляди, а настанените в интензивни сектори са близо 300. Някои области в червената зона вече нямат местата за COVID пациенти и започнаха преструктуриране на отделения и превръщането им в COVID сектори. Лечебни заведения съобщават и за изчерпване на предпазни средства и важни медикаменти като “Ремдесивир”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Убеден

преди 2 години

Сега трябват бонуси за - лекарите на пьрва линия , заслужили са

35

Балами

преди 2 години

За какво чакат в болница при някакви доктори дето нищо не разбират. Да отидат при доцент Мангъров: за по два стотака на калпак ще ги прегледа и предпише правилното чайче.

34

аз

преди 2 години

В Германия чакат по 3 месеца за преглед от специалист и една седмица за джипито.

fallback