Кадър: БНТ
fallback

„Падне ли София в "червената зона", вълната ще се разгърне по същество”, написа в профила си в социалната мрежа математикът и член на бившия Национален оперативен щаб за борба с коронавируса.

Той допълни, че червената зона е тръгнала на запад и столицата е тръгнала да влиза в нея.

Специалистът предупреди, че в червените области може да има и по-строги мерки.

„Може и да има, може и да няма - то тези решения не са тъй прости, както си мислят някои хора без опит”, коментира той. 

Oще по темата
Проф.Витанов допълни, че базовото репродуктивно число днес е 1.397.

"1.397 означава, че обхвата на заразата се увеличава с бързи темпове. Това не е заплаха, а обективна информация. Писах ви, че активните случаи ще прелетят покрай 20 000 и ще полетят към 25 000. Хайде гледайте дали ще стане така.  След като прелетят покрай 25 000, активните случаи ще полетят към 30 000. Няма да се движат на гърба на костенурка, нито ще се возят на ферари с цвят червен. Ще полетят”, написа още математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

220

до 234

преди 2 години

доста хора помним какво беше тогава. Случаите бяха паднали на 6 на ден и Витанов каза: дръжте шарана. Оставаха 2 седмици до дадения от него 3-месечен срок за справяне с вируса. И какво стана? *** се нас.ра, защото излезе един виден "специалист" дето щеше де си скъса дипломата, ако вируса не изчезне. И *** спря да спазва мерки. Да бяхме слушали Витанов тогава, нямаше да гоним 19 000 умрели. Затова, слушайте Витанов, той не говори глупости. Няма да намерите по-обективна информация.

219

аве

преди 2 години

що го пускате тоз ,пее? матуматик полуграмотен си мисле за дофтур?колокото ам от инж за зъболиекар!! аве за туем смех станахте!!!

218

До 232

преди 2 години

Ти доказваш колко сте мизерни ваксърите и илюстрираш цялото им мизерно мислене. Ми ако ме хване диабет и няма място в болниците като мокро куче, ли ще ме изритате? Болниците са, за да лекуват, а не да стоят празни и лекарите и сестрите да си чоплят засъхналите шушулки от носовете. Това е предназначението на болниците и затова си плащаме осигуровки, за да им ползваме услугите, ако се наложи, ваксъре нещастен.

fallback