Снимка: БГНЕС
fallback
"Виолетовото расте. Червеното подяде мощно западна България. Но вие, които следите тези сводки, никак не сте изненадани. Точно това очаквахме да стане. Западна България беше в жълто и ви писах, че бавно ще почне да почервенява с наближаването на края на сезона по морето. Ами ето, това и става. Благоевград влезе във виолетовата зона". 
 
Това написа в пост във Фейсбук математикът проф. Николай Витанов.
 
"На картата за прогнозната 14-дневна заболеваемост нещата станаха напълно червени. Спомняте си, че Видин беше зелен на общия неблагоприятен фон. Е, направиха си панаир хората, веднъж се живее и тъй нататък и други оправдания и ето го резултата. Тяхна си работа, моята работа е да фиксирам резултата. Резултатът е - Видин влезе в червената зона", пише още проф. Витанов.
Oще по темата
 
Математикът написа нещо и за "хейтърите": 
 
"Хейтърите само вият и реват, но една свястна дългосрочна прогноза не могат да дадат".
 
"Хайде хейтъри, давайте контрапример. Излизайте с имената си и правете дългосрочни прогнози, народът чака. Какво ще става в края на септември и през октомври. Ама с числа, с числа, ей така като мен. Който направи по-добри прогнози от мен, лично аз ще го потупам по рамото и ще се оттегля, като го оставя да прави прогнозите. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля", завърши проф. Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

206

Анонимен

преди 2 години

Би трябвало да благодарим на проф Витанов за достоверната информация. Това, че на някой не му харесва и иска да неглижира истината, си е негов проблем0

205

инженер

преди 2 години

До: Нов играч (номер 223) Изобщо не ме учудва, че Витанов е човек на Мутафчийски. Даже ще се учудя, ако се окаже че не е негов човек! То се вижда от километър че плаши, ама такива са старите кадри на БКП.Комунизмът още битува в главите им!Ей го и оня - националния н'ам си къф инспектор, дето няма време да се обръсне! Оня ден чета, в н'ам си кой колектив имало или нямало вирус. Абе другарю Кунчев, "колектив" е идеологически термин от времето на СССР, сега работим в екип!

204

Брей

преди 2 години

Брей много умници има тука бе. То затова сме на това дередже. Всеки знае, и всичко знае.

fallback